Bel ons voor een snelle reactie!


  Arend van Triest: +316 46 24 29 28
  Tim van Pagee: +316 48 18 97 67


  Beach Tennis Holland
  Willem van Windenstraat 12
  2641 GR Pijnacker
  info@beachtennisholland.nl


  FAQ – Veelgestelde vragen

  Om jullie vragen op een snelle manier te beantwoorden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen.
  Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

  1.1 Hoe werkt beachtennis?
  Beachtennis is een enorm dynamische en uitdagende strandsport die je absoluut moet leren kennen. De sport is afgeleid van tennis en wordt gespeeld op het strand. De bal moet direct over het net worden geslagen en mag de grond niet raken. Soms zijn daar spectaculaire duiken voor nodig. Tijdens de rally probeer je de tegenstander door tactische keuzes op het verkeerde been te zetten. De service mag vanaf de gehele achterlijn worden gespeeld en in het gehele speelveld aan de overzijde worden geplaatst. Uiteraard speel je met speciale beachtennisrackets. In de meeste gevallen wordt bij beachtennis het dubbelspel gespeeld. De puntentelling is bijna gelijk aan tennis, alleen wordt bij deuce meteen een winnend punt gespeeld. Het veld kent dezelfde afmetingen als bij beachvolleybal (8 m x 16 m), met een nethoogte van 1.70 m. Natuurlijk wordt alles veel duidelijker als je een video bekijkt.

  Klik hier voor een video van wereldtoppers. Klik hier voor het uitgebreide beachtennis regelement.

  1.2 Welke materialen heb je nodig voor beachtennis?
  Om beachtennis te kunnen spelen, heb je belijning, een netsysteem (1.70 m hoog), stage 2 tennisballen en beachtennisrackets nodig.

  Tip: Zorg voor muziek, bijvoorbeeld een portable speaker met beach muziek.

  1.3 Is beachtennis een officiële sport?
  Ja, absoluut! Onder supervisie van de ITF (Internationale Tennis Federatie) vinden er zeer veel internationale toernooien plaats. De sport wordt inmiddels over de hele wereld beoefend en er is een lobby gaande om de sport zelfs een Olympische status te geven. In Nederland werken wij samen met de KNLTB aan de groei van de sport.
  1.4 Moet je voor beachtennis niet enorm fit zijn?
  Beachtennis is een zeer toegankelijke sport. Fit of minder fit, je kunt altijd gemakkelijk aansluiten op je eigen niveau. Natuurlijk is beachtennis een actieve sport, maar toch verschilt de intensiteit per niveau. Een duikbal is weliswaar een enorm spectaculaire slag, maar je kunt de sport uiteraard ook spelen zonder te duiken. Wij garanderen dan ook dat iedereen het enorm leuk vindt.
  1.5 Wanneer zijn de toernooien?
  Het gehele jaar zijn er diverse beachtennis-toernooien. Klik hier om de toernooien op de beachtenniskalender te bekijken.
  2.1 Hoeveel velden heb ik nodig bij een event van 20 personen?
  Wij hanteren altijd een maximumcapaciteit van 10 personen per veld voor 1 toernooi. Een extra veld is wel aan te raden als je daarnaast ook vrij wilt spelen.
  2.2 Kan ik de netten zelf opbouwen?
  De netsystemen zijn eenvoudig op te bouwen. Wel is het raadzaam de velden met minimaal twee personen op te bouwen. Je hoeft alleen de instructies goed te volgen. Fluitje van een cent!

  Geen zin, geen tijd, liever geen risico’s? Je kunt ons ook vragen jouw evenement op te bouwen.

  2.3 Wanneer is mijn reservering definitief?
  Zodra 50% van het totaalbedrag is aanbetaald, is je reservering definitief.
  2.4 Kan ik mijn definitieve reservering annuleren?
  Wij begrijpen als geen ander dat het aantal deelnemers, het weer of andere omstandigheden roet in het eten kunnen gooien. Je bent bij ons nooit je geld kwijt bij annulering. Wel wordt een deel omgezet in een huurtegoed voor een toekomstige verhuur.

  Rekenvoorbeeld: Stel je huurt bij ons 3 PRO velden en 20 rackets + 1 speaker voor € 255,- excl. btw. Je aanbetaling om deze reservering definitief te maken bedraagt € 127,50. Als je de reservering vervolgens annuleert, dan heb je nog een tegoed van € 127,50 excl. btw om binnen twee jaar materialen te huren.

  2.5 Heb ik stroom nodig voor de speakers?
  Voor onze actieve speakers is geen stroomaansluiting nodig. De speakers hebben een ingebouwde accu. Zorg wel dat je bij meerdaagse evenementen de speakers ‘s nachts even oplaadt. De accu houdt het namelijk maximaal 8 uur vol.
  3.1 Hoeveel bedragen de bezorgkosten?
  De bezorgkosten zijn natuurlijk afhankelijk van de materialen die je huurt. Wij verzenden de materialen met PostNL. Vraag vooraf de bezorgkosten bij ons op als je het exacte bedrag wilt weten. Let op! Als huurder ben je verantwoordelijk voor de verzendkosten na afloop van het evenement. Ga uit van 1 à 2 werkdagen bezorgtijd en +/- € 10,- tot 20 rackets of 1 professioneel veld.
  Natuurlijk kun je de materialen ook zelf ophalen/terugbrengen.
  3.2 Waar kan ik de materialen ophalen?
  Matten en grote bestellingen dienen te worden opgehaald in Amsterdam, langs de A10 West. Kleine bestellingen die in een personenauto passen, kunnen op afspraak worden opgehaald op verschillende (thuis)adressen in Amsterdam of Pijnacker. Ook kunnen wij materialen soms meegeven aan clinicgevers of zelf bezorgen. Informeer hier dus even naar.

  Geen zin, geen tijd, liever geen risico’s? Je kunt ons ook vragen jouw evenement op te bouwen.

  3.3 Hoeveel dagen bedraagt de verzendtijd?
  Binnen Nederland: 1 à 2 werkdagen.
  4.1 Wat is de minimale / maximale grootte van een groep?
  Die is er eigenlijk niet. Want of het nu gaat om een groepje van 4 of een groep van 800+ personen, Beach Tennis Holland zorgt voor een passend event. Bij groepen groter dan 200 personen combineren wij het beachtennis graag met andere uitdagende sportactiviteiten.
  4.2 Het is slecht weer, wordt alles nu afgelast?
  Mocht je de enorme pech hebben dat het op de dag van jullie evenement slecht weer is, dan bieden we je, in nauw overleg, een goede oplossing. We bekijken eerst de indoormogelijkheden of eventueel een andere datum. Biedt dit geen uitkomst, dan bieden we jullie een te gek alternatief programma. Dit alternatieve programma leggen we uiteraard eerst aan jullie voor.
  4.3 Wij hebben een diverse groep. Is beachtennis wel voor iedereen geschikt?
  Beachtennis is geschikt voor iedereen. Ongeacht je leeftijd en mate van fitheid kun je veel plezier beleven aan de sport. De sport is voor iedereen – op zijn of haar eigen niveau, met of zonder duikballen – uitdagend, actief en vooral heel leuk.
  4.4 Kunnen jullie ook een BBQ of een beachfeest verzorgen?
  Na een actieve dag op het strand hebben de deelnemers natuurlijk dubbel en dwars een lekkere maaltijd verdiend. Wij verzorgen dan ook met liefde een heerlijk diner of BBQ voor jullie. Omdat feesten in het DNA van de beachtennisser zit, organiseren wij ook graag een super leuk feest. Een bandje of dj maakt van jullie (bedrijfs)uitje een echte beachparty.
  4.5 Kunnen we beachtennis ook combineren met andere activiteiten?
  Het strand leent zich voor meerdere (sportieve) activiteiten. Het beachtennisavontuur kunnen we combineren met sporten als blowkarten, kiten, surfen, beachsoccer, beachvolleybal, maar ook met een pubquiz, wie is de mol of een beachexpeditie.
  5.1 Wie geven de clinics en demonstraties?
  Alle clinics en demonstraties worden gegeven door ervaren beachtennissers. Ons team bestaat uit de top van Nederland en heeft ervaring met het trainen én entertainen van deelnemers. Ons belangrijkste uitgangspunt is het overbrengen van plezier in beachtennis. Ons hele team is zelf waanzinnig fan van deze sport en brengt dit met veel enthousiasme op jullie over. Klik hier om de enthousiaste beachtennisfanaten van BTH te leren kennen.
  5.2 Wat leer je tijdens een clinic?
  Tijdens de clinic leer je alle benodigde technieken: de forehandvolley, backhandvolley, smash en de service. Voor de echte fanatiekelingen oefenen we ook de duikbal. Daarbij vertellen we je iets over de tactieken: zo leer je de techniek om te zetten in slimme balletjes. Uiteindelijk heb je na de clinic ook van de beachtenniscultuur geproefd. De sfeer is namelijk enorm vriendelijk, gezellig, open en relaxt!
  6.1 Wij zijn een groep tennissers, ons kun je vast niets meer leren?!
  Mooie uitdaging. Ons hele team heeft actief getennist of tennist op dit moment nog altijd actief. Dat tennis een totaal andere sport is, merk je snel genoeg. Uiteraard hebben tennissers een voorsprong. Toch kun je als tennisser nog enorm veel leren, op zowel tactisch als technisch vlak. Mocht je tennistrainer zijn, volg dan snel de applicatie beachtennis 1, onder leiding van Martijn van Haasteren.
  6.2 Wij willen een clinic organiseren op Aruba, willen jullie met ons meevliegen?
  Ja, wij willen!
  6.3 Wij hebben echt een grote groep, weet je zeker dat jullie dit aankunnen?
  Dat weten we heel zeker! Hoe groter de groep, des te groter het feest! Wij zijn er klaar voor!
  6.4 Kan de muziek tijdens de activiteit iets harder en kunnen we het combineren met een lekker drankje?
  Natuurlijk! We maken er een groot feest van. Want met een lekker drankje en een gezellig muziekje gaan jullie vast nóg soepeler door het zand bewegen!
  7. Algemene voorwaarden
  Op al onze producten en diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing.

  De algemene voorwaarden zijn hier te lezen:

  ALGEMENE VOORWAARDEN BTH